מאמרים בנושא ‏אינטרנט‏.

Asp.Mono על לינוקס? עוד לא...

ב־יום חמישי, 7 באוגוסט 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, לינוקס, פיתוח, תכנה ומחשבים, CppCMS; ‏2 תגובות

תוך פיתוח CppCMS תמיד רצית לעשות השוואת ביצועים מול אחת הטכנולוגיות הפופולריות בתחום Web:‏ Asp.Net. מצאתי מערכת בלוגים: BlogEngine.Net‏ שתומכת ב: mono רצה גם על Linux ועובדת מול MySQL --- קרי כל מה שצריך כדי לעשות השוואה מול CppCMS.

ההתחלה הייתה די מבטיחה, הוראות ההתקנה לא היו מסובכות, מצאתי בלוג אחד אמתי שרץ על Ubuntu ו־Apache mod_mono, ראיתי הוראות התקנה עבור Ubuntu והתחלתי לעבוד.

קודם כל התקנתי mono 1.9.1 מ־backports של Etch. הבעיה הראשונה שנתקלתי בה, הייתה בעיה של התקנה שלי --- גרסת הקומפיילר לא תאמה גרסת mono. אחרי שפתרתי אותה, הצלחתי להריץ את היישום כאשר XML משמש כבסיס נתונים עבור הבלוג.

אחרי זה החלטתי להפעיל את MySQL. שוב בעיות, הפעם יצירת טבלאות --- מי שבדק את זה על MySQL ב־Windows לא לקח בחשבון שבלינוקס שמות הטבלאות הן case sensitive --- זה נפתר די בקלות. הבעיה השניה הייתה לחבר את MySQL ל־Mono.

המשך...

על חשיבותם של trackback־ים.

ב־יום שבת, 19 ביולי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏14 תגובות

פתחתי את הבלוג לפני יותר משנתיים ובאחת כתבות הראשונות התייחסתי למאמר של שושנה פורבס והיא שאלה אותי: "מדוע לא שלחת לי trackback?" אז לא הייתי מודע לנושא ההפניות לכתבות בין בלוגים שונים ולחשיבות שלהן. היום אני מקפיד לשלוח tackback לכל כתבה שאני חושב שההפניה צריכה להגיע אליה.

מה זה trackback‏1? זהו מנגנון שמאפשר לבלוגר להודיע לבלוג אחר על כך שהוא מתייחס לאליו בכתבה שלו. מבלבל? אז נראה דוגמה שתבהיר את הכל:

יוסי מפרסם בבלוג שלו כתבה מעניינת בנושא מרתק: "הנמלה השחורה בדרום הודו". איציק, מפרסם כתבה על "נמלים בדורם הודו" ובין השאר מפרסם קישור/מתייחס לכתבה של יוסי בנושא קרוב אליו -- הנמלה השחורה. איציק שולח לבלוג של יוסי trackback שאומר:

שלום יוסי,

אני פרסמתי כתבה בנושא "נמלים בדרום הודו" והתייחסתי לכתבה שלך: "הנמלה השחורה בדרום הודו". אם איכפת לך, אתה יכול להסב את תשומת ליבם של קוראי הבלוג שלך לכתבה שלי, אולי הנושא "נמלים בדרום הודו" יכול לעניין אותם.

בכבוד רב, איציק.

כאשר יוסי, מקבל "הפניה כזו", הוא מפרסם בתגובות לבלוג שלו, קישור לכתבה של איציק ועכשיו, קוראי בלוג שלו, יכולים לקרוא בהרחבה על נושא הנמלים.

המשך...

על FastCGI, על SCGI ועל בחירה של RoR ו־Django.

ב־יום שבת, 12 ביולי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, פיתוח, תכנה ומחשבים, CppCMS; ‏0 תגובות

לאחרונה הפרוטוקול Simple CGI הופך ליותר ויותר פופולרי והופך לבחירה טבעית או אפילו ברירת מחדל של תשתיות פיתוח לאינטרנט החדשות כמו Django ו־RoR. במה מדובר? מדובר בפרוטוקול מאוד פשוט שדומה באופי שלו ל־FastCGI אבל הספציפיקציה שלו מורכבת מכמה עשרות שורות, כך גם המימוש דורש מעט קוד (רוב המימושים שראיתי לא הכילו יותר מ־100--200 שורות קוד).

למעשה הפרוטוקול הזה הוא תחליף אידיאלי ל־FastCGI עבור:

  1. שרתי אינטרנט קטנים שרוצים לחבר יישומים גנריים בקלות רבה, בגלל פשטות המימוש.
  2. יישומי אינטרנט שהמימוש של הפרוטוקול דורשת כמה עשרות עד מאה שורות קוד. בניגוד ל־FastCGI שהמימוש המלא שלו מאוד מורכב.
  3. אפשרות לכתוב רכיב תקשורת עם שרת אינטרנט בצורה מהירה ללא ספריה צד ג'. למעשה, בניגוד ל־FastCGI, אפילו לא קיימת ספריה סטנדרטית עבור המשימה.
  4. הפרוטוקל לא פחות חזק מ־FastCGI בכל הקשור לביצועים.

נראה לעין שאין שום סיבה לא להשתמש בפרוטוקל הזה על פני FastCGI, אבל במציאות יש הבדל גדול מאוד. אחרי מבט בספציפיקציה של FastCGI נתחיל:

המשך...

רגע האמת... האם C++‎ באמת נתן יתרון בתחום Web?

ב־יום שבת, 7 ביוני 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, CppCMS; ‏5 תגובות

אחרי כמעט חצי שנה של פיתוח תשתית C++‎ לפיתוח מערכות התוכן, אני מתקדם לגרסת בטא הראשונה. למעשה כל הרכיבים שתכננתי עבורה מוכנים והדבר היחיד שעוצר אותי בפני הכרזה על גרסת הבטא הראשונה זה חוסר תיעוד שעדיין אני צריך להכין.

המטרה של הפרויקט הייתה ליצור תשתית לפיתוח יעיל ומהיר ל־Web ב־C++‎ -- שפה שלא נפוצה בתחום זה, על מנת לקבל ביצועים יוצאים מן הכלל. בדרך גם למדתי הרבה על תשתיות דומות אחרות ועכשיו הכנתי השוואה ביצועים בין שתי מערכות:

  1. מערכת בלוגים פופולרית WordPress בעברית
  2. הבלוג שכתוב על בסיס CppCMS -- למעשה הבלוג הזה.

WordPress נבחרה בגלל ההכרות המצוינת שלי אתה ויכול להוציא ממנה את מירב הביצועים האפשריים שניתן לקבל בעזרת שפות תכנות דינמיות טיפוסיות כמו PHP.

המערכות הוגדרו ככה:

  1. שרת אינטרנט lighttpd 1.4.13
  2. ממשק שרת FastCGI
  3. ‏PHP גרסה 5.2.
  4. ‏Opcode Cache של PHP נעשה ע"י XCache 1.2.1
  5. בסיס הנתונים MySQL 5.0.‏
  6. תוסף caching עבור WordPress:‏ WP-Cache-2 עם הטלאי שלי שמשפר את הביצועים שלו בעוד כ־60%.
  7. מערכת CppCMS עם ניהול ה־cache בזיכרון.
  8. חומרה: AMD Athlon XP 3000+ 64bit, 1G RAM
  9. מערכת הפעלה: Debian Etch 64 bit.
המשך...

טיפים לבעלי "אתרים ביתיים"

ב־יום שני, 2 ביוני 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, לינוקס, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏3 תגובות

החזקת אתר אינטרנט בבית מאוד נוחה: היא פותחת מגוון רחב של אפשרויות, גישות לכל טכנולוגיות אפשריות ללא מגבלות הספק וכל זה במחיר מאוד נמוך. אבל, גם לפתרון הזה יש חסרון משמעותי --- רוחב הפס.

רבים, שמעלים אתר אינטרנט בבית ואפילו מחזיקים אותו הרבה שנים כמו שלומי ישראל, לא מועדים בעיה העיקרית: אטיות של אתרים כאלה. העניין הוא שהבעיות האלו ניתנות לפתרון יחסית בקלות. ובכן נתחיל.

המשך...

העמוד הבא

העמוד הבא

דפים

נושאים