מאמרים בנושא ‏WordPress בעברית‏.

תולדות הבלוג שלי (בעקבותיו של שלומי).

ב־יום ראשון, 5 באוקטובר 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, כתיבה, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, CppCMS; ‏0 תגובות

שלומי ישראל (הידוע כ־sijp) העביר לי משימה לכתוב בנושא "תולדות הבלוג שלי". בד"כ אני לא מתפתה להשתתף בשרשורי משימות כאלה, אבל הפעם, החלטתי שהנושא מספיק מעניין.

הכל התחיל לפני יותר משנתיים, כאשר פרסמתי את הכתבה הראשונה שלי. אז התקנתי מערכת בלוגים WordPress בעברית הסטנדרטית שהייתה אז עוד בגרסה 2.0.7. המערכת הייתה מאוד נחמדה והשתמשתי בה הרבה מאוד זמן.

התכנון המקורי היה להתרכז בשני נושאים:

  1. סלסה וריקוד ולהחליף פרסום כתבות באתר LaMusica.co.il‏‏ בכתיבה בבלוג שלי.
  2. להתחיל לכתוב בנושא תכנה חופשית

לצערי, הנושא הראשון, בסופו של דבר, הסתכם במספר מצומצם של כתבות, כך שהבלוג הפך לבלוג מחשבים כמעט טהור; ובסביבות אוקטובר 2007, הוא זכה להיכנס ל־planet.linux.org.il‏.

במקביל התחלתי לפתח טכנולוגיית web חדשה --- ‏CppCMS‏; ובדצמבר 2007, פתחתי בלוג נוסף באנגלית, שהיה אמור לשמש אותי לשתי מטרות:

  1. בניית פלטפורמת הניסוי של הטכנולוגיה החדשה
  2. פרסום מידע אודות CppCMS לקהל שלא מדבר בעברית.

יחד עם התקדמות הפרויקט, מערכת הבלוגים הפכה ליותר ויותר בשלה. במאי 2008 החלטתי להיפרד מוורדפרס ולהחליפו במערכת החדשה. מאד הבלוג הזה רץ על טהרת C++‎.

על חשיבותם של trackback־ים.

ב־יום שבת, 19 ביולי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏14 תגובות

פתחתי את הבלוג לפני יותר משנתיים ובאחת כתבות הראשונות התייחסתי למאמר של שושנה פורבס והיא שאלה אותי: "מדוע לא שלחת לי trackback?" אז לא הייתי מודע לנושא ההפניות לכתבות בין בלוגים שונים ולחשיבות שלהן. היום אני מקפיד לשלוח tackback לכל כתבה שאני חושב שההפניה צריכה להגיע אליה.

מה זה trackback‏1? זהו מנגנון שמאפשר לבלוגר להודיע לבלוג אחר על כך שהוא מתייחס לאליו בכתבה שלו. מבלבל? אז נראה דוגמה שתבהיר את הכל:

יוסי מפרסם בבלוג שלו כתבה מעניינת בנושא מרתק: "הנמלה השחורה בדרום הודו". איציק, מפרסם כתבה על "נמלים בדורם הודו" ובין השאר מפרסם קישור/מתייחס לכתבה של יוסי בנושא קרוב אליו -- הנמלה השחורה. איציק שולח לבלוג של יוסי trackback שאומר:

שלום יוסי,

אני פרסמתי כתבה בנושא "נמלים בדרום הודו" והתייחסתי לכתבה שלך: "הנמלה השחורה בדרום הודו". אם איכפת לך, אתה יכול להסב את תשומת ליבם של קוראי הבלוג שלך לכתבה שלי, אולי הנושא "נמלים בדרום הודו" יכול לעניין אותם.

בכבוד רב, איציק.

כאשר יוסי, מקבל "הפניה כזו", הוא מפרסם בתגובות לבלוג שלו, קישור לכתבה של איציק ועכשיו, קוראי בלוג שלו, יכולים לקרוא בהרחבה על נושא הנמלים.

המשך...

רגע האמת... האם C++‎ באמת נתן יתרון בתחום Web?

ב־יום שבת, 7 ביוני 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, CppCMS; ‏5 תגובות

אחרי כמעט חצי שנה של פיתוח תשתית C++‎ לפיתוח מערכות התוכן, אני מתקדם לגרסת בטא הראשונה. למעשה כל הרכיבים שתכננתי עבורה מוכנים והדבר היחיד שעוצר אותי בפני הכרזה על גרסת הבטא הראשונה זה חוסר תיעוד שעדיין אני צריך להכין.

המטרה של הפרויקט הייתה ליצור תשתית לפיתוח יעיל ומהיר ל־Web ב־C++‎ -- שפה שלא נפוצה בתחום זה, על מנת לקבל ביצועים יוצאים מן הכלל. בדרך גם למדתי הרבה על תשתיות דומות אחרות ועכשיו הכנתי השוואה ביצועים בין שתי מערכות:

  1. מערכת בלוגים פופולרית WordPress בעברית
  2. הבלוג שכתוב על בסיס CppCMS -- למעשה הבלוג הזה.

WordPress נבחרה בגלל ההכרות המצוינת שלי אתה ויכול להוציא ממנה את מירב הביצועים האפשריים שניתן לקבל בעזרת שפות תכנות דינמיות טיפוסיות כמו PHP.

המערכות הוגדרו ככה:

  1. שרת אינטרנט lighttpd 1.4.13
  2. ממשק שרת FastCGI
  3. ‏PHP גרסה 5.2.
  4. ‏Opcode Cache של PHP נעשה ע"י XCache 1.2.1
  5. בסיס הנתונים MySQL 5.0.‏
  6. תוסף caching עבור WordPress:‏ WP-Cache-2 עם הטלאי שלי שמשפר את הביצועים שלו בעוד כ־60%.
  7. מערכת CppCMS עם ניהול ה־cache בזיכרון.
  8. חומרה: AMD Athlon XP 3000+ 64bit, 1G RAM
  9. מערכת הפעלה: Debian Etch 64 bit.
המשך...

טלאי ל־WP-Cache-2

ב־יום שישי, 6 ביוני 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, CppCMS; ‏0 תגובות

בקרוב אני הולך לבצע סדרה כבדה של השוואות ביצועים בין WordPress -- המערכת שאני מכיר אותה טוב על כל בעיותיה מול המערכת שבניתי על בסיס CppCMS.

מערכת ה־cache שפיתחתי עבור CppCMS היא די חכמה, היא שומרת כל דף בשני עותקים: אחד HTML המקורי והשני אותו דף דחוס עם gzip. זה מאפשר לשלוף דפים בצורה מאוד מהירה ולהעביר אותן לשרת בלי לבצע דחיסה מחדש.

מאחר ואני רוצה לבצע השוואה הוגנת, בדקתי את התוסף WP-Cache-2 שמאיץ את WordPress בצורה משמעותית וגילית שהוא שומר את הדפים רק כ־HTML ולכן, בכל פעם כשהדף נשלף מזיכרון מטמון הוא עדיין עובר דחיסה ע"י PHP או Apache. וזה גוזל הרבה משאבים.

כתבתי טלאי עבור התוסף ששומר כל דף בשני עותקים: מקורי ודחוס ומחזיר את הסוג הנדרש לפי בקשת הלקוח. הטלאי שיפר את הביצועים בכ־60%: עם התוסף המקורי WP היה מסוגל לספק כ־450 שאילתות בשנייה, אחרי הטלאי המספר הזה עלה לכ־720.

נ.ב.: בדיקות ביצועים של CppCMS יבואו בקרוב.

טיפים לבעלי "אתרים ביתיים"

ב־יום שני, 2 ביוני 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, לינוקס, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏3 תגובות

החזקת אתר אינטרנט בבית מאוד נוחה: היא פותחת מגוון רחב של אפשרויות, גישות לכל טכנולוגיות אפשריות ללא מגבלות הספק וכל זה במחיר מאוד נמוך. אבל, גם לפתרון הזה יש חסרון משמעותי --- רוחב הפס.

רבים, שמעלים אתר אינטרנט בבית ואפילו מחזיקים אותו הרבה שנים כמו שלומי ישראל, לא מועדים בעיה העיקרית: אטיות של אתרים כאלה. העניין הוא שהבעיות האלו ניתנות לפתרון יחסית בקלות. ובכן נתחיל.

המשך...

העמוד הבא

דפים

נושאים