גל הביקורת כלפי Ubuntu - אולי זו קנאה?

ב־23.7.2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, לינוקס, תכנה ומחשבים; ‏17 תגובות

בזמן האחרון אני שם לב לביקורת חריפה כלפי Ubuntu על הכנסת מספר רכיבים קניינים לתקליטור התקנה לדוגמה: הביקורת של סטלמן או הדיון שדוביקס פתח ב-WhatsUp וגם הכתבה בבלוג שלו, יש לזכור גם את ההטפה הבלתי מוצדקת כלפי ההפצה על יצירת מאגרים חיצוניים של תוכנה קניינית. כך או אחרת אנשי קוד פתוח ידועים מנסים להציג את חברת Canonical כחברה שפוגעת בעתידה של התכנה החופשית או "מתחזה" לחברה שמקדמת את הקוד הפתוח, מאשימים אותה בשקרים.

הטיפה אחרונה שגרמה לי לכתוב את הפוסט הזה היא הביקורת של דוביקס בבלוג שלו שבו הוא האשים את Canonical ב"שיווק מלוכלך" שכביכול פוגע בחברות גדולות כמו Novell או Red Hat ע"י חלוקת מתנות חינם נחשבת הצפה במחירי הפסד.

ראשית אני רוצה להזכיר מספר דברים חשובים אודות תכנה קניינית שיווק ויחס הפצות שונות כלפיה.

  1. ההפצות המסחריות (כמו RHEL או Suse) מכילות רכיבים קנייניים. אם כי יש גרסאות חופשיות כגון OpenSuse או Fedora Core
  2. במצב של היום לא ניתן לשרוד בלי תוכנה קניינית. לדוגמה אם אתה רוצה האצה תלת מימדית לכרטיסים גרפיים חדישים אתה מוכרח להתקין תוכנה קניינית, (שלא נדבר על תמיכה בסיסית במולטימדיה).
  3. גם ההפצה שנחשבת "הרבה יותר חופשית" Debian מכילה הרבה תכנה קניינית או כלים להתקנה של תוכנה או רכיבים לא חופשיים כמו flashplayer, unrar-nonfree או msttcorefonts שזמינים מהמאגרים ללא הסברים מיוחדים אודות "הסכנות" שנשקפות בהתקנת רכיבים אלו.
  4. ההצלחה בשוק של לינוקס שבו התבססו חברות גדולות (שאני לא כל כך בטוח כי באמת אכפת להם מתוכנה חופשית), דורשת מאמצי שיווק ניכרים. Canonical בחרו בדרך שיווק יצירתית - שיווק ויראלי שנעזר במשלוח תקליטורי התקנה בחינם. האם זו הפצה במחירי הפסד או דרך שיווק לגיטימית? האם כשמביאים אלינו הביתה דוגמיות של שמפו או קרמים זו הפצה במחירי הפסד? בואו נזכר מה המחירים עבור התמיכה ב-Ubuntu. אז יהיה ברור שכל מה שנעשה זה שיווק מוצלח ולא התנהגות מלוכלכת.

אז מה הפשע שמאשימים בו את Ubuntu? הפשע הוא שמספר מנהלי התקן קנייניים הוכנסו לתקליטור התקנה בלי שציינו באותיות גדולות על האריזה "תיזהרו לצד התכנה החופשית יש כאן רכיבים קניינים" שגם ככה היו מותקנים ב99% מהמקרים אם לא היו משולבים בתקליטור התקנה; וכל זה על מנת להקל על משתמש קצה שרוצה לקבל התרשמות טובה מתוכנה חופשית של "הכל עובד מהקופסה" ולצרף עוד מישהו לשורות המצומצמות של תומכי תוכנה חופשית. אולי ה"שקר לא שקר" הזה הוא מוצדק? כי אני לא ראיתי אדם שהצליח להפנים את משמעות התוכנה החופשית בלי שהתחיל להשתמש בה בצורה רחבה וחווה את יתרונותיה הבולטים על בשרו.

לא רק זה, אפשר למצוא גם ביקורת בסגנון אחר כלפי Ubuntu - לדוגמה "חמש סיבות מדוע לא אובונטו". הכתבה שגובלת ב-FUD, שדווקא משווה אותה עם הפצות מסחריות כגון Linspire או Xandros וכמעט מאשימה אותה בכך שהיא גונבת להן את הלקוחות בעזרת השיווק המוצלח. ההאשמות בהפצת תכנים פורנוגרפיים (כאן - דרך הבלוג של דוביקס או כאן דרך הבלוג של sijp).

אז מה פשר של גל הביקורת האחרון כלפי Ubuntu? ברור שאנחנו חיים בחברה דמוקרטית ופתוחה ובה ביקורת היא טבעית ורצויה, אבל בזמן האחרון נוצרת לי תחושה שהגורם העיקרי לביקורת הזו הוא לא ההתנהגות של מפתחי ההפצה אלא קנאה. הקנאה כלפי הדירוג הגבוה של Ubuntu ב-Distrowatch, הקנאה כלפי האבא העשיר שמזרים כספים, הקנאה כלפי ההצלחה המסחררת של ההפצה שהגיעה אליה תוך מספר שנים, המשימה שכשלו בה הפצות רבות, הקנאה כלפי ההצלחה של השיווק הויראלי.

אולי אני טועה (ואני מקווה שזה אכן טעות), אולי אני "משוחד" כי אני בעצמי משתמש ב-Ubuntu (וגם ב-Debian) ויחסית מרוצה ממנה, אבל אני לא מצליח להמנע מתחושה שהביקורת היא לא תוצאה של הבטים טכניים אלא קצת מעבר לזה.

תגובות

me, ב־27.7.2006, 16:57

תראה,אין לי מושג איך הגעת לרעיון שRHEL וסוזה לא חופשיות,הן לא חינמיות אבל הן בהחלט חופשיות,אתה יכול לקבל את קוד המקור של RHEL אם אתה רוצה..

ארתיום, ב־27.7.2006, 17:37

לא אמרתי זאת מעולם! אבל הן באות גם עם תוכנה קניינית בנוסף לתוכנה חופשית.

לדוגמה (לפי מה שאני זוכר, אל תתפוס אותי במילה) הדיסק של Suse הכיל Acroread וגם Macromedia Flash Player שאלה תוכנות לא חופשיות בעליל. לעומת זאת הדיסק של OpenSuse מאותה גרסה הכיל אותן החבילות פרט לכך שלא היו רכיבים קנייניים.

me, ב־28.7.2006, 8:21

כן אבל תקן אותי אם אני טועה,סוזה לא שינו כיוון מגרסא 9 או משהו כזה?

ארתיום, ב־28.7.2006, 10:03

אני לא זוכר בדיוק... נדמה לי שבדקתי Suse 10 וגם OpenSuse 10 וזה היה המצב - אחת עם רכיבים קנייניים בתוכה והשניה לא.

כך או אחרת, כש-Ubuntu הכניסה כמה מנהלי התקן לא חופשיים כולם התנפלו עליה בטענה שהיא פוגעת העתיד התוכנה החופשית בשקרים - כביכול היא מנסה להסתיר את העובדה (לרמות שזמן האתחול של Ubuntu רואים בפירוש: preparing restricted drivers).

מה שמחזק את דעתי, שהביקורת לא תוצאה של שיקולים מקצועיים בלבד.

shmoolikipod, ב־15.9.2006, 13:02

שילוב של תוכנות קנייניות הוא בלתי נמנע. לצורך הדייון נלך על מקרה קצה , אפשר לקחת לדומא תוכנות עבודה של מהנדסי חשמל. על התוכנות הללו עבדו אנשי מעבדה ופיתחו משוואות זרמים של כל ההתקנים השונים ( אני לא רואה אותם עובדים בחינם או בלי תמלוגים ) ואילו רק חלק מהאנשים שעובדים על תוכונות הנדסה מה עם כל המשווקים ,תכנתים וכו'... אז ברור לנו שבעצם כל מיני יצרני תוכנות קצה לעד יהיו קניינים. אז ברור לנו שגם יהיו מספר יצרני תוכנות במרכז. עכשיו נדבר על אובונטו. אובונטו הבינו שמכונית ספורט עם מארץ של גרוטאה תראה כמו גרוטאה, ומכונית גרוטאה עם מארז של מכונית ספורט תראה כמו מכונית ספורט! וככה בדיוק בנויוה ההפצה שלהם ! הם לקחו את דאביאן ( לא ממש גרוטאה... אבל בהחלט ההפצה נראת ככה מרוב אי סדר ) ופשוט סידרו שם את החבילות ! זה כל מהשהם עשו בבטאה הראשונה שלהם ! ותוך פחות מחודש כמעט הם קפצו למקום העשרי ברשימה של ההפצות! אובונטו פשוט הבינו מה שאפאחד בקהילה הזו לא מעיז להבין ! שלמשתמש לא מעניין עם רשום חלונות או דביאן או חיזבלה זה פשוט לא מעניין ! כל מה שמעניין אותם הוא שהקבצים יהיו מסודרים המערכת תראה טוב יהיה מגוון של תוכנות ותמיכה בכל דבר . ולא המשתמשים לא יעדיפו את אופן אופיס על וורד סיבה ראשונה היא בגלל שוורד קלה יותר ונראת טוב יותר סיבה שנייה היא שוורד פשוט יותר טובה ( ואני משתמש רק באופן אופיס כבר שנה ) . אם הייתה לי אפשרות לבחור הפצת לינוקס עם וורד להתקנה עליו אני לא חושב שהייתי מתקין את חלונות לצד הלינוקס שלי ! לסיכום, צריך להשלים עם העובדה שחיים חופשיים יתקימו לצד קניינים ולברך את אובונטו שהבינו את זה מוקדם ממאוחר בשביל לשרת אותנו ! ( לא ציבור החולי לינוקס וקוד פתוח, אנחנו זה ציבור אנשים הרגילים, סבתות אבות , דודים שפשוט רוצים מערכת טובה ).

ארתיום, ב־15.9.2006, 14:26
שילוב של תוכנות קנייניות הוא בלתי נמנע

זה נכון להיום. אבל מצד שני, אם הקהילה תרים ידיים ותגיד - "אי אפשר להמנע, אז בואו נוותר מראש", אנחנו נקבל תוצאות גרועות - כי זה יקבור את הרעיון של התוכנה החופשית. אם לא יהיה לחץ על יצרניות חומרה לשחרר מפרטים ודרייברים, אם יסכימו בעיניים עצומות לרעיון של דרייברים סגורים בסגנון של ATI/nVidia בלי להבין מה הבעיות שיתעוררו אז באמת עם הזמן אפשר יהיה לשכוח מתוכנה חופשית. דוביקס כתב מאוד יפה בנושא - ממליץ לקרוא בחום: "<a rel="nofollow" href="http://www.bloglines.com/blog/dovix?id=126" rel="nofollow">חומת מגן</a>"

הם לקחו את דאביאן (לא ממש גרוטאה… אבל בהחלט ההפצה נראת ככה מרוב אי סדר)

פה אני דווקא רוצה לחדד כמה דברים Ubuntu זה ממש, אבל ממש לא דביאן. הקשר ביניהם מתבטא בעיקר בשימוש ב-deb והשאלה של חבילות ופאצ'ים. למרות ש-Ubuntu הצליחו לעשות הפצה מעולה ונוחה כברירת מחדל, הם איבדו די הרבה מכוחה של Debian. ב-Ubuntu יש בפירוש פחות סדר. ברירת המחדל שלה והתקנה פשוט מעולים. אבל כשזזים ימינה או שמאלה מתחילים להתקל בנקודות קטנות. (לדוגמה הפוסט על <a rel="nofollow" href="http://art-blog.no-ip.info/wp/?p=23" rel="nofollow">התקנת Ubuntu על מחשב ישן</a>) גילוי נאות: מחשב שלי מריץ Ubuntu Dapper, אבל המחשב המשפחתי רץ על Debian Sarge. אותו המחשב משמש כשרת אינטרנט שמריץ את הבלוג הזה. ואני יכול להגיד בפירוש. אם מדיניות שיחרור גרסאות של Debian הייתה דומה לזו של Ubuntu יש סיכוי גבוה מאוד שהייתי נשאר עם Debian.

לא ציבור החולי לינוקס וקוד פתוח, אנחנו זה ציבור אנשים הרגילים, סבתות אבות , דודים שפשוט רוצים מערכת טובה

כן ולא. בסופו של דבר תוכנה חופשית טוב יותר למשתמש קצה. אם יש לי שתי תוכנות שעושות דברים דומים אחת קניינית וחינמית והשניה חופשית אני בפירוש אבחר בחופשית. למה? כי זה מבטיח הרבה מעבר חופשי =! חינמי. לדוגמאות קלאסיות למה תוכנה קניינית היא לא תמיד טובה למשתמש קצה: - Skype דוגמה קלאסית לזילזול במשתמשי לינוקס (אין ווידאו, תמיכה גרועה בקול). - Macromedia Flash - משתמשי לינוקס תקועים עם גרסה 7 וגם רק בשביל משתמשי x86 משתמשי 64 צריכים לחפש פתרונות יצירתיים ומשתמשי PPC בכלל לא יכולים להשתמש בה. - זוכר את ההתקנה של פאצ' 4.0.5 של IL2 בצורה רשמית? צריך עוד הסבר?

ברור שאם אין חלופה הולמת בעולם התוכנה החופשית אז משתמשים במה שיש לדוגמה דרייברים של כרטיסי מסך, matlab, משחקים ועוד, כי אני צריך את זה.

דוגמה קלאסית למה חופשי זה יותר טוב. אם היית עוקב אחרי acroread ותוכנות pdf חופשית כמו kpdf אז היית מגלה שלפני כשנה לא הייתה חלופה הולמת ל-acroread לעומת זאת היום קוראי pdf חופשיים קלים יותר, מהירים יותר, וגם נוחים יותר שלא לדבר על באגים.

לסיכום

נכון מאוד שבדרך כלל משתמש קצה לא מתעניין במה הוא משתמש כל עוד זה עובד. אבל בסופו של דבר לתוכנה חופשית יש יתרון שלא כל אחד מבין. לכן, הביקרות הזו היא חשובה. למרות זאת הגל האחרון, לפי דעתי, עבר את גבול הביקורת המקצועית - כשהאשימו אותם שהם מסתירים עובדות או האשימו בשיווק מלוכלך.

shmoolikipod, ב־22.9.2006, 18:13

^^ תודה על התשובה. נזכרתי והשכלתי ממנה. אבל את עמדתי עדיין לא שניתי, אני עדיין מעדיף את החלונות שלי עם תוכנות חופשייות משאר את אובונטו (על אף שאני עדיין ממשיך לתרום לקוד הפתוח). תכלס אין לי ממש סיבה טובה לעזוב את החלונות שלי. הייתי מאוד מרוצה עם מישו היה לוקח הפצת לינוקס מנקה אותה יסודית ( לגמרי ) ומוסיף תמיכה בסיסית ונורמאלית לכל ההתקנים הקיימים היום. לצארי אני לא רואה תסריט כזה בקרוב. את תקוותי היחידה אני עדיין מפנה לREACTOS. סליחה על כל השגיאות כיתב והקלדה, זו היתה תגובה מהירה.

ארתיום, ב־22.9.2006, 18:45
הייתי מאוד מרוצה עם מישו היה לוקח הפצת לינוקס מנקה אותה יסודית ( לגמרי ) ומוסיף תמיכה בסיסית ונורמאלית לכל ההתקנים הקיימים

רק שזה לא יהיה - אלא אם תכתוב את כל הקרנל מחדש, אז זה כבר לא יהיה לינוקס או you-own-os.

רק שתדע, למרות שאין תמיכה ב-100% מבחינת חומרה בלינוקס. התמיכה היא ב-99% (לא מתחייב על מספר מדוייק). ומה שחשוב ביותר - בניגוד לחלונות רוב החומרה נתמכת מהקופסה - ללא צורך בשום דרייבר חיצוני.

בקיצור - הבחירה חלונות או לינוקס זאת בחירה שלך בלבד.

shmoolikipod, ב־23.9.2006, 19:24

"מה שחשוב ביותר - בניגוד לחלונות רוב החומרה נתמכת מהקופסה - ללא צורך בשום דרייבר חיצוני." - ארתיום. אין לי מושג איך מצוטטים פה. שמעתי על התקנתי המון הפצות לינוקס, אף פעם לא יצא לי שכל החומרה שלי נתמכה מהקופסא, לרוב היא ממש לא נתמכה מקופסא. "רק שזה לא יהיה - אלא אם תכתוב את כל הקרנל מחדש, אז זה כבר לא יהיה לינוקס או you-own-os." - ארתיום לא דיברתי על לכתוב הכול מחדש, דיברתי על קצת סדר במערכת הפעלה. אני אנמק, יש המון מקרים שבהם הפצות לינוקס משתמשות בשני התקנים שמבצעים בדיוק את אותו הדבר ( סתם, אבל ממש סתם ) לדוגמא המרת תמונה. בשנת 2000 נגיד שלא הייתה תוכנה להמרת תמונה לשני סוגים אבל היו שני תוכנות לכל סוג ב2001 כבר שני התוכנות התחילו לתמוך המרה לשני הסוגים אך מנהלי ההפצה עסוקים בדברים אחרים או לא מתואמים וכל אחד פשוט עדכן את התוכנה שהוא אחראי עליה. קיבלנו כפילות. יש המון התקנים שאני ממש לא צריך והייתי מת להפטר מהם, לדומא כל עניין האבטחה המופרז. בתור בנאדם שמיצר דיי המון קבצים אני ממש לא מעוניין להתחיל להתעסק עם הרשאות אבל ברוב ההפצות אני חייב לנהל אותן ו/או לדאוג לסיסמא ! אני אגלה סוד, באמת שלא מעניין אותי אם מישו יגנוב לי מסמכים מהמחשב, אם היום לי מסמכים חשובים היו גונבים לי אותם אם היה לי לינוקס או לא ( אני עדיין מאמין שלינוקס לא בטוחה יותר אלא פשוט לא שווה את המאמץ של כותבי סקריפטים זדוניים ). עוד התקן אבטחה מיותר הוא דימון נפרד לגמרי שנתנו למנהל הזמן ( אין לי מושג איך לקרוא לזה בעברית ), באמת כאילו אני באמת הולך לבצע הרשאות לפי שעה לקובץ מסויים. אולי הרכיבים הללו חיוניים למספר משתמשים אך לרוב הוא לא, בתהליך ההתקנה היו צריכים להוסיף את האופציה להבטל את ההתקנה שלו. ויש עוד המון בעיות קטנות כאילו... לפני שמישו יציין פה שעניין ההרשאות חשוב כדי שהמערכת לא תפגע הייתי רוצה להזכיר שכאשר אנו מתקנים משו אנחנו עושים אתז ה על ROOT ושאנחנו רוצים לשנות משו אנחנו שוב עושים את זה דרך הROOT אז למה לא לעבוד עם משתמש שיש לו יכולות ROOT או ROOT LIKE כמו בחלונות או מק (אני מדבר פה על OSX ישן של מק כי מזמן לא בדקתי את המערכות ההפעלה החדשות שלהם)?

ארתיום, ב־23.9.2006, 20:29

טוב... שלומי, לפי דעתי אתה פשוט צריך לצבור ניסיון והבנה. אתה רגיל לדרכי העבודה ה"חלונאיים" הלקויים. עכשיו מספר נקודות:

ראשית כל מושגים, בעברית על מנת שנדבר בשפה משותפת התקן - זה חומרה, מנהל התקן זה דרייבר, כשכתבת תמיכה בהתקנים זה אומר תמיכה בחומרה. יש תוכנות ויש חבילות (חבילה זה אמצעי להתקין תוכנה). יש משתמש רגיל ויש משתמש על administator בחלונות או root לינוקס.

עכשיו אני אספר לך מספר דברים. 1. אם אתה לא שם לב Windows מתקרבת בצעדי ענק למערכת הרשאות דומה ללינוקס - הסיבה אבטחה. ביום יום אני עובד עם משתמש רגיל ולא מתעסק בהרשאות, גם כשאני מבצע פעולה אדמיניסטרטיבית (כמו התקנת תוכנה) אני מתבקש להכניס סיסמה. שהדבר המציק הזה הוא מחיר מאוד זול עבור העדר וירוסים. בסופו של דבר בעידן האינטרנט נושא האבטחה הוא חיוני, אתה לא יכול לעבוד בחלונות ללא אנטיוירוס, ללא חומת אש. זה כמו שאתה נועל את הדלת כשיוצא מהבית.

בחלונות יש הרגל עבודה לקוי לעבוד כל הזמן בתור משתמש על - זה גורם עיקרי לבעיות אבטחה רבות, לעומת זאת בלינוקס (וגם ב-Mac OS X) אתה עובד רוב הזמן כמשתמש רגיל, ורק בעת ביצוע פעולה אדמיניסטרטיבית (כמו התקנת תוכנה) את מקבל הרשאות משתמש על לזמן קצר.

  1. לגבי כפילויות. אז ההסבר הוא פשוט אנשים כותבים תוכנה, כשיש תוכנה אז היא נכנסת להפצה ואתה יכול להתקין אותה, אנשים שונים אוהבים תוכנות שונות. למה יש הרבה דפדפנים, לקוחות דוא"ל תוכנות לציור? כי כל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו. לדוגמה אני לא משתמש ב-Firefox אלא ב-Epiphany כי מוצא אותו נוח יותר. שוב מדובר בחופש הבחירה.

שלומי, אני מציע לך לא לדבר מה לא נוח, אלא להתקין פעם אחת גרסה עדכנית של לינוקס ולהתחיל לעבוד. לאט לאט, לפתור בעיות, ללמוד לנהל מערכות חדשה, להתרגל להרגלי עבודה חדשים ולא לקויים (כמו ב-Windows לעבוד בתור משתמש על) אז אפשר יהיה לדבר בשפה משותפת, כי לפי דעתי חסר לך ידע נחוץ על מנת להבין מאיפה הבעיות באות, ומה הן הבעיות באמת.

נ.ב.: חבל להפוך את הדיון למה טוב ולא טוב בלינוקס. כתבה לא דיברה על זה, היא דיברה על ביקורת כלפי אובונטו ואנחנו קצת גלשנו לנושא אחר.

shmoolikipod, ב־24.9.2006, 0:41

ארתיום דבר ראשון נעים מאוד קוראים לי (שמואל ) שמוליק ^^. אני משתמש לינוקס כבר כמעט חמש שנים, התחלתי להתעסק עם שני המערכות פחות או יותר באותה השנה. כעט אין לי מערכת מבוססת לינוקס כיוון שאין הפצה שתומכת בחומרה שלי. ולצורך הדיון התכוונתי לומר שאין תמיכה המנהל החומרה (אני מקצר במילים כי חשבתי שזה ברור). היות ואנחנו כולנו בני אדם ולכולנו יש דעות וטעמים שונים אני מוצא שלצורך הדיון אנו חייבים על לדבר על נוח, אני לא מתכוון נוח מבחינת אקט פיזי או מנטאלי אלא נוח מבחינת שמישות או צרכים. שים לב שהעלתי את הטענה שלי כי מנהל ההרשאות הוא דבר מיותר צינתי כי לדוגמא הצבת הרשאות למשתמש בחיי היום היום זה דבר טיפשי ( הרי משתמש רגיל לא באמת רוצה להסביר למערכת הפעלה שלו כי האופן אופיס שלו רשאי ליצור קבצי רקע ,קרי קבצי קנפוג למניהן כל פעם מחדש ) תתפלא זה קורה גמ אצלך אני מבטיח לך במיוחד אם יש לך דביאן עם KDE.בנוסף אני מעדיף בכל יום את הממשק של גנום מבחינת נוחות עבודה אין עליו.

לגבי הנקודות שהעלת 1. חלונות אולי מתקרבים בצעדי "ענק" ( בפעם האחרונה שהם הוציאו מערכת הפעלה הייתה לפני שלוש שנים ) אך שם הם נותנים את הבחירה לוותר על כל ניהול ההרשאות הידני. לגבי ההערה שלך, אין לי אנטי ווירוס אין לי מסיר תוכנות ריגול ואין לי חומת אש. עד היום לא נדבקתי בווירוס אחד או איבדתי קובץ. ( נקודה למחשבה. וירוס עלול להאט את המחשב לפעמים לאתחל לי אותו ובמקרים קיצוניים למחוק לי קבצים. אנטי ווירוס מאט את המחשב מאתחל לי אותו ומוחק לי קבצים ... ) 2. שדיברתי על תוכנות לא דיברתי על תוכנות משתמש אלא על תוכנות מערכת כגון PS2PDF, או מנהל שולחנות עבודה שלך ( אילו בעצם תוכנות קטנות שלא תמיד נמצאות בליבה ), בתוכנות אילו מצאתי המון כפילויות שבדקתי את העניין. שלא לדבר על קבצי קינפוג כפולים.

חבל שאתה נגש אלי בתור אדם שלא יודע על מה הוא מדבר, פעם אולי הייתי בגישה הזו ואני מתנצל על כך.

shmoolikipod, ב־24.9.2006, 0:42

לחצתי ENTER בטעות :( בקיצר, גלשנו מהנושא המרכזי אולי כדי ללמוד משו, הרי אילו בדרך כלל סיבות הדיונים. ( אני אישית נזכרתי בכמה דברים שאולי שכחתי)

שנה טובה ומאושרת :)

ארתיום, ב־24.9.2006, 8:51

שמוליק, אני מצטער אם נשמעתי מזלזלז בידע שלך, זאת לא הייתה הכוונה, פשוט בדיון הקודם אמרת מספר דברים שהם לפי דעתי, נובעים ואי הבנה/חוסר ניסיון עבודה עם לינוקס (בנוגע להרשאות או דרייברים וכד'), כנראה טעיתי.

שוב, לפי דעתי אנחנו מדברים על טעם וריח.

שיהיה לך יום טוב ושנה טובה!

shmoolikipod, ב־26.9.2006, 16:57

כנראה שזה באמת טעם וריח, לא נעלבתי ולא ראיתי זילזול. אני אישית גם הייתי מזלזל בעצמי, פשוט אני מעדיף להשתמש בשפה יומיומית מאשר בשפה מדיוקת, פשוט חשבתי שאתה מבין את זה. אבל יש לי הצעה אליך רק לצורך החוויה האישית שלך (במיוחד אם יש לך דביאן ). תפתח עכשיו אחרי שרוב המערכת הלך פרוסה לחיי היום היום ( אפילו על מחשב ישן שם תרגיש את ההשפעות יותר ) משתמש חדש. קח את ספריית המשתמש שלך ותאפשר על כולה הרשאות מקסימליות. תאחל פיזית את המחשב ( אני רוצה לשמוע עם הרגשת שינוי כל שהוא, אצלי היה שיפור ביצועים של יותר ממתאים אחוז ). עוד משו קטן, בלינוקס אנו יודעים כל כל מנהל החומרה הוא מנהול כמעט כמו משתמש ( מבחינת הרשאות סיפריות ) תבדוק יום אחד את הספיריות של המנהלים ( אחד הפשוטים ויעלים יותר זה מנהל השמע ) ונסה לסדר את ההרשאות של הסיפריות לפי המשתמשים ( אני מצאתי שהלכתי על הכיוון הזה המון טעויות - אובונטו 4 - ).

גמר חתימה טובה

ארתיום, ב־27.9.2006, 10:07

שמוליק... או שהשעה מוקדמת או מאוחרת מידי - אבל ממש-ממש לא הבנתי מה רצית שאני אעשה.

תאחל (?מה הכוונה) פיזית את המחשב...בלינוקס אנו יודעים כל כל מנהל החומרה הוא מנהול כמעט כמו משתמש(?מאיזו בחינה) ... תבדוק יום אחד את הספיריות של המנהלים(?מה הכוונה) ונסה לסדר את ההרשאות של הסיפריות לפי המשתמשים (?איזה ספריותת איזה משתמשים) אני מצאתי שהלכתי על הכיוון הזה המון טעויות(?איזה טעויות - במה) - אובונטו 4 (? מה זה אובונטו 4)

אני באמת לא מבין מה רצית להגיד. או שתנסח את עצמך ברור יותר או שתנסה להשתמש במונחים באנגלית אם אתה לא בקיא במונחי מיחשוב עבריים. (כשאתה אומר "ספרייה" אתה מתכוון ל-directory או library) "מנהל חומרה" אתה מתכוון ל-driver?

shmoolikipod, ב־28.9.2006, 13:23

סיפרייה התכוונתי תיקייה ,סליחה.תקיית המשתמש (/~ ) מנהל חומרה... אני לא יודע אם אפשר לקורא לALSA דרייוור, אני לא זוכר איך קוראים לזה באנגלית עוד הפעם סליחה...

ארתיום, ב־28.9.2006, 13:34

בואו נגיד ככה... אני לא ממש רואה סיבה לשחק עם הרשאות (בייחוד שאין לי כרגע מחשב פנוי להרוס לו מערכת הפעלה). למבנה של לינוקס ו-UNIX בכלל יש מבנה הרשאות מאוד הגיוני ומלוטש במשך עשרות שנים. כך שאם קיבלת שינוי בביצועים אז סביר להניח שהייתה לך בעיה אחרת או שהורדת משהו משמעותי תוך כדי המשחקים האלה.

בכל מקרה, אנחנו באמת גלשנו יותר מידי מנושא הכתבה "ביקורת כלפי Ubuntu".

הוסף תגובה:

 
 כתובת דוא"ל לא תוצג
 

ניתן לכתוב תגובות עם שימוש בתחביר Markdown.

חובה לאפשר JavaScript כדי להגיב.

דפים

נושאים