compiz - רק למחשבים חדישים?

ב־29.1.2007, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, לינוקס, תכנה ומחשבים; ‏4 תגובות

לאחרונה רכשתי מחשב נייד - משומש, יחסית מיושן שעונה על הצרכים שלי - ניידות גבוהה, נוחות לעבודה (מקלדת מלאה ונוחה), מחיר זול שנועד לעבודה בסיסית. מחשב - Dell Lattitude C400 בעל מעבד Pentium III של 1000MHz, זכרון של 256MB וכרטיס מסך של Intel. התקנתי עליו Debian Etch שזיהה את כל החומרה ללא בעיות. מכיוון שידעתי ש-Etch בא עם Xorg 7.1 ועם compiz מהמאגרים הרשמיים והדרייבר של כרטיס המסך אמור לתמוך ב-AIGLX מהקופסה, החלטתי לבדוק איך הוא מתפקד.

אני בדאוןכאן הייתה הפתעה טובה - הכל עובד ומה שחשוב עובד טוב - אפילו על מחשב בעל מפרט מאוד "דל". הגדרות ברירת המחדל של Compiz מאוד נוחות - התפריטים נפתחים מהר, הקובייה התלת-מימדית מסתובבת מהר כך שזה לא מפריע או מעכב אותך, הגדרות נוחות וקרובות למנהל חלונות רגיל שמשופר באפקטים ואפשרות ל-Expose. פשוט נעים לעבוד - לא עמוס באפקטים, שימושיות טובה.

כמובן נשאלת השאלה - מה עם העומס? יש כאלה שטוענים שרוב העבודה נעשית ע"י הכרטיס הגרפי כך שעומס על המעבד המינימלי. אבל מסתבר שזה לא לגמרי נכון. זה כן מעמיס על המחשב הזה. ערכתי מספר בדיקות על מנת לבדוק מה ההבדל בין מחשב שמשתמש במנהל חלונות רגיל לבין זה שמריץ compiz.

שימוש בזכרון אחרי אתחול:

  • שולחן עבודה רגיל - 157MB.
  • שולחן עבודה תלת מימדי - 174MB.

פתיחה של חמישה חלונות של דפדפן Epiphany:

  • שולחן עבודה רגיל הוסיף 16MB של זכרון
  • שולחן עבודה תלת מימדי הוסיף 45MB של זכרון.

זמן פתיחה של חלון חדש של Epiphany:

  • שולחן עבודה רגיל - נע בין 0.7 לבין 0.9 שניות
  • שולחן עבודה תלת מימדי נע בין 1.1 לבין 1.5 שניות

מסכנות:

בגדול הרגשתי שהמחשב היה קצת יותר כבד כשהשתמשתי ב-Compiz, הנתונים המספריים הוסיפו עדות לכך שאני צודק. ככל הנראה אני לא אשתמש בשולחן תלת מימדי עד שארחיב זכרון עד ל-512MB, על מנת לקבל ביצועים טובים יותר במחשב הזה. לסיכום: עובד, מעמיס במידה סבירה, מומלץ רק למחשבים עם כמות זכרון גדולה יחסית.

הערות על הבדיקה:

  • הערכה של כמות הזכרון נעשתה אחרי אתחול נקי בעזרת פקודת free.
  • הערכה של זמן פתיחה של חלון חדש נעשה ע"י פקודה time epiphany.

תגובות

sijp, ב־30.1.2007, 0:06

כמה דברים. לגבי הטענה בנושא של "רוב העבודה נעשית ע“י הכרטיס הגרפי כך שעומס על המעבד המינימלי". כמו שרשמת - מעבד לא זיכרון, אני הייתי בטוח שתראה את העומסים על המעבד באחוזים בזמן הפעלת האפקטים. כאשר אתה מפעיל משהו עם האצת חומרה, אז ה־GPU מחשב את זה ולא ה־CPU. לזיכרון אין הרבה קשר למעבד.

לגבי זיכרון, סביר להניח שדברים יעבדו טיפה לאט יותר, זה כי קומפיז צריך לזכור איך נראה כל חלון, ואת זה הוא שומר בזיכרון. רינדור של מספר דפים יהיה איטי יותר, אך זה בגלל מימוש לא מושלם של AIGLX אני מניח. המצב עם nvidia הרבה יותר טוב. ואפילו ישומי תלת מימד עובדים טוב איתו ומהר.

אני לא בטוח באיזה זיכרון קומפיז שומר את התמונות, אבל יכול להיות שבגלל שבדרך כלל לכרטיסים של אינטל אין זיכרון פנימי, אז הוא חייב לגנוב את הזיכרון של המערכת.

לאחי יש מחשב עם 256 זיכרון, פנטיום 3 והוא עובד עם בריל ודי מרוצה מתגובתיות המערכת.

אני אישית, רואה בעיות רק כאשר צריך לגלגל דפים בדפדפן, או פעולות דומות אחרות. ברגע שכל הסביבה הגרפית תהיה מבוססת OpenGL, וזה אפשרי עבור GTK+2 עם Cairo ו־Glitz אני לא חושב שנראה את הבעיה של איטיות מבחינת הממשק.

ארתיום, ב־30.1.2007, 0:17

אכן, זכרון זה לא מעבד. אבל מעבד היום לא מהווה את צוואר הבקבוק ברוב המקרים. אבל כשצריכת הזכרון עולה מתחיל שימוש ב-swap שמאיט את המערכת בצורה משמעותית.

נכון מאוד שאין הרבה שימוש במעבד (לדגומה כשאני מסובב את הקוביה), אבל יש עומס על המערכת באופן כללי. בגדול אני די מרוצה מהתפקוד, אבל כשאני פותח דפדפן, מספר מצגות ומעבד תמלילים אז כמה עשרות מגבייט הופכים להיות משמעותיים בשביל מחשב כמו שלי - כי הרבה נכנס לתוך swap וכבר נשאלת השאלה מה עדיף לוותר על כמה פיצ'רים חביבים או לעבוד בצורה מהירה יותר.

וזה בערך מה שאני כתבתי. כדאי שיהיה יותר זכרון.

דב, ב־30.1.2007, 23:17

אתה יכול לתת קישור למדריך. פעלתי לפי המדריך <a href="https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver" rel="nofollow">הזה</a>, אבל כאשר אני מנסה להפעיל ה-X מרסט את עצמו בכל פעם לאחר שעולי לי הבריל.

ארתיום, ב־30.1.2007, 23:46

טוב - יש מדריכים ל-xgl/compiz עבור Ubuntu <a href="https://help.ubuntu.com/community/CompositeManager/" rel="nofollow">כאן</a> עבור Debian Etch אני השתמשתי במדרך <a href="http://wizah.blogspot.com/2006/10/debian-how-to-aiglx-compiz.html" rel="nofollow">הזה</a>

בכל מקרה אני הייתי ממליץ לך לשאול ב<a href="http://whatsup.org.il/" rel="nofollow">וטסאפ</a>

הוסף תגובה:

 
 כתובת דוא"ל לא תוצג
 

ניתן לכתוב תגובות עם שימוש בתחביר Markdown.

חובה לאפשר JavaScript כדי להגיב.

דפים

נושאים