מאמרים בנושא ‏WordPress בעברית‏.

על Trackback, Pingback ועל API (הלא כל־כך) ידידותי

ב־יום רביעי, 28 במאי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, לינוקס, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, ספאם, CppCMS; ‏0 תגובות

אם אתם לא שמתם לב, הוספתי תמיכה בטראקבק לבלוג שלי. חייב להגיד, שהמשימה לא הייתה פשוטה.

בהתחלה דווקא רציתי לממש את פינגבק שלפי דברי ויקיפדיה פחות בעייתי מבחינת spam וגם קראתי את הכתבה המשבחת את מנגנן הפינגבק ומבקרת את מנגנון הטראקבק.

אז בהתחלה החלטתי ליישם את הראשון. התחלתי לקרוא את הספציפיקציות

וכאן מתחיל הסיפור

המשך...

להתראות WordPress.

ב־יום רביעי, 21 במאי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית, CppCMS; ‏11 תגובות

החלפתי את מערכת התוכן של הבלוג שלי למערכת שכתובה ב־C++‎. היו לזה הרבה סיבות, והעיקריות הן:

  1. וורדפרס הפך ליותר שמן ופחות נוח. ממשק הניהול שלו הפך לכבד, כבר היה לי קשה לסבול את המורכבות שלו, גם כל מיני באגים ונקודות קטנות הציקו לי. למרות שמאוד אהבתי את מערכת התוכן הזו (בסה"כ היא עזרה לי להקים בלוג ב־10 דקות עבודה), החלטתי שמספיק... צריך להתקדם.
  2. הסיבה השניה והעיקרית היא הרצון להשתמש בכלים שפיתחתי "בבית". אם אני מנסה לקדם טכנולגיה לפיתוח אתרי־איטנטרנט, אז ראוי שהבלוג שלי ישתמש בה. לכן, החלטתי להגר.
המשך...

הבעיה של הקישורים היפים

ב־יום שלישי, 20 במאי 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏8 תגובות

אני התחלתי להבין, שרעיון של "הקישורים היפים" כמו http://site.com/article/about_cats לא הרבה יותר טוב מקישורים עם מספר הכתבה כמו http://site.com/article/234... למה? כי בכל מקרה אף אחד לא קורא את הקישור אלא סתם מדביק אותו במקום כלשהו.

אז מה? בכל מקרה, זה יותר קריא כשמופיע about_cats במקום 234... זה נכון למעט המקרים בהם זה לא עובד. כשיום אחד בטעות תכתוב about_kats, כל מי שינסה להקליד את הקישור לכתבה מהזיכרון, ככל הנראה לא יצליח. מה שעוד יותר גרוע, שגיאת הכתיב הזו תישאר לאורך כל חיי הבלוג ותעיד על הבורות של הכותב, כי פשוט אתה תצטרך לשמור עליה, על מנת לא לשבור קישורים נכנסים...

דוגמה טובה מהבלוג הזה: web_filtering_low --- כנראה הסינון שלי תמיד יישאר נמוך ;)

לא כל העולם כותב באנגלית

ב־יום רביעי, 16 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, פיתוח, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏4 תגובות

רוב מערכות התוכן ופילטרים חכמים כוללים רכיבים שהופכים את המירכאות "הרגילות" למירכאות של אנגלית -- המסולסלות. הבעיה היא שהמירכאות האלה רלוונטיות רק לאנגלית.

ברוסית וצפרתית, למשל,משתמשים במירכאות «כאלה», בגרמנית משתמשים בזוג „כזה“ ובעברית משתמשים בזוג "רגיל". כך שהמנגנון החכם שהופך את המירכאות לזוג שיש באנגלית הוא פשוט לא נכון, כמעט בכל מקרה, חוץ מכתיבה באנגלית.

אבל המצב די מעצבן, אם אני למשל, רוצה לוקחת תוסף SmartyPants כתוספת ל-Markdown שהופך שלוש נקודות ל-"…" ושני מינוסים לקו-מפריד "---", אז אתה מקבל גם מירכאות, כנ"ל גם מפתחי WordPress סירבו לאפשר הפעלה או ביטול של מירכאות חכמות לפי הדרישה (התיקון יש רק בגרסה עברית של רן). כמובן שיצא לי להיתקל בבעיה הזו בעוד הרבה מקומות, שברוב המקרים אם אתה רוצה לשנות את ההתנהגות אתה צריך לכתוב טלאים.

בקיצור, אם אתם מכירים מערכות תוכן, פילטרים או רכיבים אחרים שמשתמשים במירכאות חכמות כברירת מחדל, תציקו למפתחים שלהם, אולי הם יפעילו אותם כאופציה והאינטרנט ייראה קצת יותר טוב, גם כשלא מדובר באנגלית.

תוסף "Markdown Extra" ל-WordPress שלך.

ב־יום שלישי, 1 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏3 תגובות

אחד הדברים המעצבנים בעיני במערכת WordPress זה עורך ה-WYSIWYG שהוא משתמש בה: TinyMCE. הבעיה העיקרית שלו היא שאתה לא בדיוק יודע מה קורה עם הטקסט שלך. אתה לא רואה את זה, כמו בכל כלי WYSIWYG אחר. עם תוספת של עברית, כיווניות, קטעי הקוד ודברים נחמדים אחרים הוא הופך לבלתי נסבל^1.

בסופו של דבר, מצאתי תוסף נחמד Markdown Extra שמאפשר לעשות עריכה הרבה יותר נוחה של התוכן. בגלל שהסימנים בהם משתמש Markdown, הם סימני פיסוק רגילים אין שום בעיה שילוב שלהם בתוך עברית בלי לפגוע בכיווניות.

יותר מזה, בגלל ששדה העריכה הופך לטקסט רגיל במקום HTML אז ניתן במקרים מסובכים פשוט הפוך את כיווניות טופס ע"י (קליק ימני switch text direction ב-Firefox או Clrl+Shift פשוט בקונקי).

כמו כן, ב-Markdown Extra יש תמיכה בהערות שוליים ובטבלאות, די נוח להכניס קישורים (כי ניתן לזרוק את כולם לסוף) ובגדול, זה הרבה יותר נחדש לאלו שמעדיפים לשלוט על איך שהתוכן ייראה, במקום לתת את זה לעורך "העשיר" שלכם.

כיצד להתקין?

תורידו את ה-תוסף ותשימו את קובץ markdown.php בתיקית plugins. תבטלו את העורך העשיר ב"משתמשים->פרופיל שלך->עורך ויזואלי", תפעילו את התוסף וזהו. עכשיו ניתן לעבוד עם markdown.

אולי טיפ קטן לסוף: תערכו את style.css של ערכת הנושא שלכם ותוסיפו שורה

 pre { direction: ltr }

על מנת שהקוד שתרצו אי פעם להכניס לפוסטים שלכם אוטומטית יוצג עם כיווניות נכונה.

העמוד הבא

העמוד הבא

דפים

נושאים