הבלוג של ארתיום
בלוג על לינוקס, תוכנה חופשית, מוזיקה, סלסה, ומה לא!
מאמרים בנושא WordPress בעברית.
Quo vadis, WordPress?
אחרי הרבה זמן שלא נגעתי בהתקנת WordPress שלי החלטתי סוף-סוף לשדרג לגרסה החדשה והנוצצת 2.5. מבחינתי היא כוללת שני שינויים חשובים:
- היא סוף סוף לא תוקעת את הדפדפן הקטן והחביב "קונקי" עם כל ה-JavaScript המנופח שלה.
- היא כוללת ממשק ניהול חדש, שאני לא מרוצה ממנו בלשון המעטה.
נתחיל מהדברים הטובים: Konqueror
העובדה ש-Konqueror היה נתקע בכניסה ל-WordPress היה אחד הגורמים העיקריים שמנעו ממני להשתמש בו. לקונקי יש הרבה מה לתת למשתמש עברי: תמיכה בשינויי כיווניות עם ctrl+shift, בדיקת איות, קיצורי מקשים שעובדים וקלילות -- בעיקר האחרון. כמובן, עדיין נשארת הבעיה ש-TinyMCE לא עובד בו, אבל גם ככה לא הייתי מרוצה ממנו והחלפתי אותו בתוסף Markdown. בסופו של דבר, בממשק הפך להיות (כמעט) שמיש עם קונקי.
אבל בזה, כל ה"שבחים" שלי בערך ייגמרו.
המשך...ביצועים של מערכת תוכן... מה נדרש באמת.
בזמן אחרון כתבתי לא מעט פוסטים בנושא ביצועים של מערכת תוכן. השאלה היא כמה שאילתות בשניה מערכת תוכן אמורה לדעת לספק על מנת שהיא תחזיק מעמד תחת עומסים שהוגדרו מראש.
התשובה הנאיבית היא: אם אני מצפה 5000 ביקורים בשעה, אז היא צריכה לעמוד בכ-1.4 שאילתות בשניה. אבל התשובה הזו מטעה. הרי לא כולם מבקרים בצורה אחידה. בהחלט יכול לקרות שבאותה שניה כעשרה מבקרים ינסו לגשת לאותו הדף ו... לקבל זמן תגובה בלתי סביר. מצד שני, אם 1000 מבקרים ילחצו על אותו הקישור באותו רגע אז סביר להניח שגם מערכות תוכן חזקות במיוחד לא יעמדו בעומס. אפילו שההסתברו שזה יקרה היא מאוד נמוכה צריך לקחת אותה בחשבון. לכן, אנחנו צריכים להתבונן במספר פרמטרים:
- מספר המבקרים המצופה בפרק זמן מסויים.
- מה האי זמינות (downtime) הגבוהה ביותר שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו עבור האתר. למשל, אני רוצה שלכל היותר במשך 30 שניות מקסימום במהלך אותו פרק זמן לא יהיו עיכובים.
תגובה ל"אופטימיזצית זמן טעינה"
כפי שאח"י דקר ציינה, יש לה בעיות של תגובות נעלמות, והתגובה שלי לפוסט "אופטימיזצית זמן הטעינה -- למה?" נעלמה. אבל שמרתי אותה בצד. לכן, אני מביא אותה כאן. מפה היא לא תיעלם...
המשך...הבלוג עבר שרת
הבלוג עבר בית יחד איתי וגם שרת. אם יהיו בעיות כלשהן, אנא דווחו.
עריכה:
למעשה, עברתי מ-ADSL לכבלים, כך שמהירות העלאה השתפרה משמעותית 64K/s, תמורת מחיר די נמוך. בנוסף, המערכת כרגע רצה בשרת וירטואלי -- linux-vserver שרץ על מחשב ביתי רגיל, במקום הקצאת שרת ייעודי, הכל כפי שתיארתי פעם כאן וכאן. חייב לציין שאני מופתע לטובה משיפור מהירות האתר לאחר שדרוג התשתית האינטרנט וחומרה.
בנוסף, אני הייתי ממליץ לכל אחד שמריץ שרת ביתי, להפעיל mod_deflate של Apache2 שמקטין משמעותית את הצורך ברוחב הפס ע"י דחיסת התוכן.
ספאם -- עד מתי?
היום אני שמח שלא פתחתי בלוג בבלוגלי, לא, לא בגלל שיש לי טענות כלפיהם אלא בגלל שאני מעדיף להתמודד עם הבעיות בעצמי.
היום בלוגלי נפל קורבן להתקפת ספאם. הכל התחיל מזה ש-eSafe התחיל לסנן את שם המתחם blogli.co.il כמקור פורונו. היום מי שנכנס לאתר מגלה ש... יש עשרות בלוגים חדשים -- שנפתחו ע"י ספאמרים של פורנו. אותו הדבר קורה גם בפורום.
המשך...