הבלוג של ארתיום
בלוג על לינוקס, תוכנה חופשית, מוזיקה, סלסה, ומה לא!
מאמרים בנושא תכנה חופשית.
טלאי ל־WP-Cache-2
בקרוב אני הולך לבצע סדרה כבדה של השוואות ביצועים בין WordPress -- המערכת שאני מכיר אותה טוב על כל בעיותיה מול המערכת שבניתי על בסיס CppCMS.
מערכת ה־cache שפיתחתי עבור CppCMS היא די חכמה, היא שומרת כל דף בשני עותקים: אחד HTML המקורי והשני אותו דף דחוס עם gzip. זה מאפשר לשלוף דפים בצורה מאוד מהירה ולהעביר אותן לשרת בלי לבצע דחיסה מחדש.
מאחר ואני רוצה לבצע השוואה הוגנת, בדקתי את התוסף WP-Cache-2 שמאיץ את WordPress בצורה משמעותית וגילית שהוא שומר את הדפים רק כ־HTML ולכן, בכל פעם כשהדף נשלף מזיכרון מטמון הוא עדיין עובר דחיסה ע"י PHP או Apache. וזה גוזל הרבה משאבים.
כתבתי טלאי עבור התוסף ששומר כל דף בשני עותקים: מקורי ודחוס ומחזיר את הסוג הנדרש לפי בקשת הלקוח. הטלאי שיפר את הביצועים בכ־60%: עם התוסף המקורי WP היה מסוגל לספק כ־450 שאילתות בשנייה, אחרי הטלאי המספר הזה עלה לכ־720.
נ.ב.: בדיקות ביצועים של CppCMS יבואו בקרוב.
התעוררות מסביב ל־BiDiTeX?
בימים אחרונים הרגשתי התעוררות מסוימת מסביב ל־BiDiTeX. גם כמות ההורדות של הגרסה האחרונה הגיע ל־20. אני יודע שזה לא הרבה בממדי תוכנה אבל עדיין זה כ־20% מהורדות של culmus-latex שנותן תמיכה בעברית בכלל. לאחרונה, אפילו קיבלתי בקשה לנסות ולהכניס את החבילה למאגרים הרשמיים של Debian.
אני התחלתי את הפרויקט קצת לפני יותר משנה וממשיך לבצע עדכונים מעת לעת, כדי לפתור בעיות קטנות שאני מגלה. התכנה הקטנה הזו, משמשת אותי כל הזמן לכתיבת מסמכים לא כל־כך קצרים בעברית ועוזרת לי המון. למעשה, מבחינתי בלעדיה, LaTeX ועברית לא היום קיימים ביחד.
עם כל זה, מה שמאוד חסר לי זה משוב מהמשתמשים:
- באילו בעיות הם נתקלים? מה חסר להם?
- היכן ניתן לשפר את התיעוד?
- אולי הצעות מועילות מה אפשר להוסיף.
כמובן, שאני לא מבטיח שאענה על כל הבקשות ודרישות, אבל אני בהחלט אשמח לעשות קצת יותר בכל הנוגע לשיפור של מצבה של עברית ב־LaTeX.
על Trackback, Pingback ועל API (הלא כל־כך) ידידותי
אם אתם לא שמתם לב, הוספתי תמיכה בטראקבק לבלוג שלי. חייב להגיד, שהמשימה לא הייתה פשוטה.
בהתחלה דווקא רציתי לממש את פינגבק שלפי דברי ויקיפדיה פחות בעייתי מבחינת spam וגם קראתי את הכתבה המשבחת את מנגנן הפינגבק ומבקרת את מנגנון הטראקבק.
אז בהתחלה החלטתי ליישם את הראשון. התחלתי לקרוא את הספציפיקציות
וכאן מתחיל הסיפור
המשך...שכפול התוכנה זה טוב או זה רע?
למה אני מתכוון? למשל, לפני לא כל־כך הרבה שנים בלינוקס לא היה תחליף ל־Mirosoft Office כשהיום, יש לו תחליף מוצלח שנקרא OpenOffice. כל משתמש MS Office יוכל ללא בעיות גדולות לפתוח מעבד תמלילים ולהרגיש "בבית" עם ממשק משתמש זהה עד כדי פרטים קטנים. השאלה היא אם זה טוב או אם זה רע? למעשה, גרסה 1.x היתה שונה. לדברי שושנה פורבס, ממשק משתמש החדש שמהווה חיקוי של MS Office, דווקא הרחיק אותו בגרסה 2.x מגישה יותר בריאה: גישה סמנטית.
העליתי נושא דומה בעבר, בהקשר טיפה שונה: חיקוי ממשק של Gnome ב־Xubuntu, במקום שמירה על מקוריות של Xfce.
האירוע האחרון שגרם לי לחזור לנושא, הוא שדרוג של Octave מגרסה 2.x ל־3.0.0. בגרסה הזו הם "שיפרו" את פונקציית ה־plot, כך שעכשיו היא תואמת יותר את הפונקציה המקבילה ב־matlab.
המשך...להתראות WordPress.
החלפתי את מערכת התוכן של הבלוג שלי למערכת שכתובה ב־C++. היו לזה הרבה סיבות, והעיקריות הן:
- וורדפרס הפך ליותר שמן ופחות נוח. ממשק הניהול שלו הפך לכבד, כבר היה לי קשה לסבול את המורכבות שלו, גם כל מיני באגים ונקודות קטנות הציקו לי. למרות שמאוד אהבתי את מערכת התוכן הזו (בסה"כ היא עזרה לי להקים בלוג ב־10 דקות עבודה), החלטתי שמספיק... צריך להתקדם.
- הסיבה השניה והעיקרית היא הרצון להשתמש בכלים שפיתחתי "בבית". אם אני מנסה לקדם טכנולגיה לפיתוח אתרי־איטנטרנט, אז ראוי שהבלוג שלי ישתמש בה. לכן, החלטתי להגר.