מאמרים בנושא ‏תכנה ומחשבים‏.

קזית 3 - מאחורי הקלעים

ב־יום ראשון, 20 באוגוסט 2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, לינוקס, פיתוח, תכנה ומחשבים, קזית; תגובה אחת

הכל התחיל מדיון קצר ב-WhatsUp שבו נאמר: "זה ממש לא מסובך לבנות LiveCD עברי טוב. זאת עבודה של 10-20 שעות." כמה טעיתי...

המשך...

אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך!

ב־יום רביעי, 2 באוגוסט 2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, פיתוח, תכנה ומחשבים; ‏16 תגובות

אחת התלונות הרבות של משתמשי לינוקס היא חוסר התאמה של אתרים לתקני W3C או התאמה של אתרים לדפדפן Internet Explorer בלבד. באמת המצב הוא קשה, יש תחומים מסויימים שבהם קשה למצוא אתרים שעובדים במלואם עם דפדפנים שאינם IE, לדוגמה פתחתי פעם דיון בנושא אתרי סלסה בארץ. אבל לאחרונה אני מתחיל להיתקל דווקא בתופעה הפוכה - התאמה של אתרים למנוע Gecko בלבד.

המשך...

עבודה משותפת על מסמכים - ההצהרות והמציאות

ב־יום שבת, 29 ביולי 2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, תכנה ומחשבים; ‏7 תגובות

רוב החבילות המשרדיות החופשיות מסוגלות לפתוח מספר רב של פורמטים שונים. יש להן תמיכה בתקן החדש של Open Document, כולן יודעות לעבוד עם פורמט rtf שהוא מעין "פורמט פתוח" של Microsoft, הרוב יודעות לפתוח ולשמור גם מסמכים בפורמט קנייני הקרוי doc אם כי זה לא מושלם. בעקבות מספר פרסומים בנושא: מבחן שטח של ODT בלינמגזין, טיפים להמרת מסמכים בבלוג של שושנה פורבס, ובעקבות הבעיות האמיתיות שלי בעבודה משותפת על מסמכים החלטתי לערוך בדיקה מקיפה של הנושא - עד כמה ניתן לעבוד בצורה משותפת עם מסמכים בעזרת חבילות יישומים משרדיים שונות.

המשך...

גל הביקורת כלפי Ubuntu - אולי זו קנאה?

ב־יום ראשון, 23 ביולי 2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, לינוקס, תכנה ומחשבים; ‏17 תגובות

בזמן האחרון אני שם לב לביקורת חריפה כלפי Ubuntu על הכנסת מספר רכיבים קניינים לתקליטור התקנה לדוגמה: הביקורת של סטלמן או הדיון שדוביקס פתח ב-WhatsUp וגם הכתבה בבלוג שלו, יש לזכור גם את ההטפה הבלתי מוצדקת כלפי ההפצה על יצירת מאגרים חיצוניים של תוכנה קניינית. כך או אחרת אנשי קוד פתוח ידועים מנסים להציג את חברת Canonical כחברה שפוגעת בעתידה של התכנה החופשית או "מתחזה" לחברה שמקדמת את הקוד הפתוח, מאשימים אותה בשקרים.

המשך...

כתיבה בפורומים, אייקונים ומה שביניהם

ב־יום שישי, 7 ביולי 2006, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, כתיבה, תכנה ומחשבים, הכל מלבד מחשבים; ‏11 תגובות

כמעט בכל הפורומים קיימים פרצופונים נחמדים שאפשר להכניס בכל מקום על מנת להביע כעס, שמחה, הערצה, אהבה, להראות שאתה מופתע או אפילו להציג עוגת יום הולדת. במקום לכתוב מילים ארוכות שמסבירות את התחושה הפנימית בקליק אחד אנחנו אומרים הכל. אפשר גם להוסיף כמה מילים שייצרו את ההקשר ויסביר מאיזו סיבה אנחנו שמחים או כועסים. השאלה היא: האם אנחנו באמת מעבירים את התחושה לצד הקורא? האם הפרצופונים האלה עוזרים לנו להתבטא או שמא פוגעים ביכולת שלנו להסביר את התחושות?

המשך...

העמוד הבא

העמוד הבא

דפים

נושאים