מאמרים בנושא ‏תכנה ומחשבים‏.

חוק סינון אתרים, דעה.

ב־יום רביעי, 9 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: אינטרנט, תכנה ומחשבים, הכל מלבד מחשבים, פוליטי; ‏10 תגובות

לאחרונה עולה דיון הן בתקשורת והן באתרי-תכנה חופשית בנוגע להצעת חוק סינון אתרים.

הועלו טענות רבות נגד החוק כמו:

  • זו פגיעה בדמוקרטיה וחופש הביטוי
  • נותנים את ההחלטה לגבי תכנים לידי שר התקשורת

אם אתם באמת מעניין להבין במה מדיוק מדובר תקראו את הצעת החוק או לפחות את הקציר הבא שלה.

לפי דעתי, בחוק הזה אין שום פסול למדינה דמוקרטית ששומרת על חופש הביטוי שלה. בסה"כ מדובר בחובת בחירה למנוי, אם אני רוצה לקבל סינון או לא. במילים אחרות, הספקית תהיה מחויבת לספק שירות סינון לאתרי תועבה מסוכנים לקטינים בחינם. מי שלא רוצה לקבל את השירות, לא יקבל אותו.

הרעיון שעומד מאחורי החוק הוא בהחלט חיובי. כך שלפני שמתנפלים על החוק החדש, תקראו בעצמכם במה מדובר.

אם בעיני, החוק אינו מזיק וגם בעל כוונות טובות, האם אני בעד ההצעה?

לא, כי הבעיה בחוק היא לא הרעיון. אני בהחלט הייתי שמח אם היה לי אורקל קטן, שידע להסתכל על תעבורת האינטרנט ולזהות תכנים בלתי הולמים ולחסום אותם לילדים שלי (כשיהיו לי).

הבעיה היא, שאורקל כזה לא קיים, הבעיה היא פתוחה לחלוטין ואין שום כלי שיודע לספק את השירות. תקרא למשל כאן הסבר קצת בנושא, שנכתב בתקופה של הצעת חוק אחרת דומה, אבל שונה מהותית מההצעה הנוכחית.

החוק, בפני עצמו נושא רעיון חיובי, אבל הוא בלתי ישים לחלוטין. מבחינה טכנולוגית.

לכן, גם אם הוא יתקבל, הוא פשוט יגרום לבזבוז כספינו המיותר לחלוטין.

ניקוד ב־OpenOffice בלינוקס

ב־יום שבת, 5 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, לינוקס, תכנה ומחשבים; ‏12 תגובות

אחת הבעיה הידועות של משתמשי לינוקס היא כיצד לגרום לניקוד להראות כראוי ב־OpenOffice ויישומים רבים אחרים.

בלינוקס קיימים גופנים עבריים איכותיים מסוג Type1: גופני קולמוס. הם באים יחד עם כל המידע הדרוש למקם את הניקוד בצורה המושלמת. למשל, מנוע Pango ב־Firefox יודע להסתדר איתם בצורה מושלמת. לדוגמה

המשך...

שוחררה גרסה 0.0.8 של BiDiTeX -- תיקון של באג

ב־יום חמישי, 3 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, פיתוח, תכנה ומחשבים, LaTeX ועברית; ‏0 תגובות

שוחררה גרסה 0.0.8 של BiDiTeX. הגרסה מכילה מעקף לבאג בספריית fribidi שגרם למסמכים מקודדים ב־cp1255 וכוללים סימני LRM/RLM לא להתקמפל ב־LaTeX.

הבעיה היא בפונקציות שממירות מקידוד cp1255 ל־Unicode ולא מתייחסות לשני הסימנים האלו. בגלל שבאופן פנימי fribidi עובדת עם unicode אז המרה של מסמכים האלה הייתה לא תקינה והם לא עבדו כראוי, בנוסף לזה הם לא הוסרו בטקסט שמועבר ל־LaTeX וגרמו להודעות שגיאה. הבאג הזה לא רלוונטי לאלו שהטקסט המקורי שלהם שמור ב־UTF-8 והמסמך מומר ע"י BiDiTeX ל־cp1255.

הורדת גרסת 0.0.8.

הודעה נוספת חשובה היא שאיגוד האינטרנט הישראלי לא יוכל לספק אתר המראה לפרויקט, מכיוון ש־SourceForge לא נותן שירותי rsync לצרכים אלו. אל תשתמשו יותר באתר המראה, הגרסאות שם לא יהיו עדכניות.

תוסף "Markdown Extra" ל-WordPress שלך.

ב־יום שלישי, 1 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏3 תגובות

אחד הדברים המעצבנים בעיני במערכת WordPress זה עורך ה-WYSIWYG שהוא משתמש בה: TinyMCE. הבעיה העיקרית שלו היא שאתה לא בדיוק יודע מה קורה עם הטקסט שלך. אתה לא רואה את זה, כמו בכל כלי WYSIWYG אחר. עם תוספת של עברית, כיווניות, קטעי הקוד ודברים נחמדים אחרים הוא הופך לבלתי נסבל^1.

בסופו של דבר, מצאתי תוסף נחמד Markdown Extra שמאפשר לעשות עריכה הרבה יותר נוחה של התוכן. בגלל שהסימנים בהם משתמש Markdown, הם סימני פיסוק רגילים אין שום בעיה שילוב שלהם בתוך עברית בלי לפגוע בכיווניות.

יותר מזה, בגלל ששדה העריכה הופך לטקסט רגיל במקום HTML אז ניתן במקרים מסובכים פשוט הפוך את כיווניות טופס ע"י (קליק ימני switch text direction ב-Firefox או Clrl+Shift פשוט בקונקי).

כמו כן, ב-Markdown Extra יש תמיכה בהערות שוליים ובטבלאות, די נוח להכניס קישורים (כי ניתן לזרוק את כולם לסוף) ובגדול, זה הרבה יותר נחדש לאלו שמעדיפים לשלוט על איך שהתוכן ייראה, במקום לתת את זה לעורך "העשיר" שלכם.

כיצד להתקין?

תורידו את ה-תוסף ותשימו את קובץ markdown.php בתיקית plugins. תבטלו את העורך העשיר ב"משתמשים->פרופיל שלך->עורך ויזואלי", תפעילו את התוסף וזהו. עכשיו ניתן לעבוד עם markdown.

אולי טיפ קטן לסוף: תערכו את style.css של ערכת הנושא שלכם ותוסיפו שורה

 pre { direction: ltr }

על מנת שהקוד שתרצו אי פעם להכניס לפוסטים שלכם אוטומטית יוצג עם כיווניות נכונה.

Quo vadis, WordPress?‎

ב־יום שלישי, 1 באפריל 2008, מאת ארתיום; פורסם תחת: תכנה חופשית, אינטרנט, תכנה ומחשבים, WordPress בעברית; ‏0 תגובות

אחרי הרבה זמן שלא נגעתי בהתקנת WordPress שלי החלטתי סוף-סוף לשדרג לגרסה החדשה והנוצצת 2.5. מבחינתי היא כוללת שני שינויים חשובים:

  1. היא סוף סוף לא תוקעת את הדפדפן הקטן והחביב "קונקי" עם כל ה-JavaScript המנופח שלה.
  2. היא כוללת ממשק ניהול חדש, שאני לא מרוצה ממנו בלשון המעטה.

נתחיל מהדברים הטובים: Konqueror

העובדה ש-Konqueror היה נתקע בכניסה ל-WordPress היה אחד הגורמים העיקריים שמנעו ממני להשתמש בו. לקונקי יש הרבה מה לתת למשתמש עברי: תמיכה בשינויי כיווניות עם ctrl+shift, בדיקת איות, קיצורי מקשים שעובדים וקלילות -- בעיקר האחרון. כמובן, עדיין נשארת הבעיה ש-TinyMCE לא עובד בו, אבל גם ככה לא הייתי מרוצה ממנו והחלפתי אותו בתוסף Markdown. בסופו של דבר, בממשק הפך להיות (כמעט) שמיש עם קונקי.

אבל בזה, כל ה"שבחים" שלי בערך ייגמרו.

המשך...

העמוד הבא

העמוד הבא

דפים

נושאים